Transport in Nederland

Transport in Nederland

In Nederland is de transport een sector waar ontzettend veel geld in gemaakt wordt. We staan niet voor niets bekend als een goed transport land met betrouwbare chauffeurs en goede wegen. Sommige bedrijven brengen ladingen naar alle uithoeken van Europa en soms zelfs nog verder. Als je kijkt hoeveel wagens er uit Nederland op de weg zijn in verhouding met andere veel grotere landen qua oppervlakte en inwoners dan doen we het zeker internationaal gezien enorm goed. De transport sector is daarom zeker niet onbelangrijk voor onze economie.

Een andere belangrijke reden dat we zoveel zaken doen wat transport betreft is de vele export producten die ons land rijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan alle bloemen, het fruit en de groenten die we hier maken. Met zoveel producten die Nederland als land van herkomst hebben valt er natuurlijk enorm veel te exporteren. Het ene vult het ander dus direct aan waarbij bepaalde sectoren elkaar op een directe manier helpen.

Dat de sector veel geld oplevert en voor werkgelenheid zorgt maakt het alleen nog maar beter. Transport is daarom iets om zuinig op te zijn en waar wij zeker trots op mogen zijn. Het maakt Nederland als klein land toch heel groot.

dante