Een sector van ongekend belang

Een sector van ongekend belang

Dat de transport sector van onschatbare waarde is blijkt wel uit het feit dat er zo ontzettend veel dingen mee van A naar B gebracht kunnen worden. Als dit van vandaag op morgen weg zou vallen zullen de problemen nauwelijks te overzien zijn. Juist om die reden is het belangrijk dat er altijd voldoende trucks op de weg zijn en er voldoende doorstroming is. Chauffeurs zijn van alle tijden en kunnen zeker niet gemist worden. Dat de transport sector altijd gesteund wordt is daarom geen verrassing. Voor sommige dingen zijn alternatieve vervoerswijzen beschikbaar maar voor de meeste is dit zeker niet het geval.

Alleen al de enorme aantallen waarme vervoerd wordt spreken absoluut boekdelen. Zonder de transport zal ons land er heel anders uit zijn. Als er daarom al eens iets voor valt waardoor transporten stil komen te staan, zoals stakingen bijvoorbeeld, is dit direct in het alledaagse leven merkbaar. Goederen die we iedere dag gebruiken en afnemen zoals producten in een supermarkt, worden dan ineens niet meer geleverd. Hierdoor kijken mensen vaak raar op maar het is toch echt de realiteit wanneer er bepaalde transporten stil komen te staan. Dit geeft de sector daarom een bepaalde machtspositie.

Zo komt het vaak voor dat als er bij een bepaald bedrijf een probleem is in de productie er een schaarste komt voor een bepaald product. Schappen blijven leeg of winkels worden niet gevuld. Dit hoeft dus niet eens direct met de transport van deze goederen te maken te hebben, al is het voor deze branche natuurlijk ook enorm slecht wanneer iets niet vervoerd kan worden om welke reden dan ook. Dat alles door blijft lopen is daarom zeker gewenst.

dante