De mooiste routes ter wereld

De mooiste routes ter wereld

Al dan niet ervaren truckers zullen er stiekem altijd van dromen om routes te rijden die ze nog nooit eerder gedaan hebben. Er zijn een aantal wegen die zo uniek en speciaal zijn dat ze hoog op het verlanglijstje staan bij velen. Maar wat maakt een route nu speciaal? How voelt het om op een we te rijden die net anders is dan anderen? En is dit in sommige gevallen extra moeilijk voor de bestuurders van een vrachtwagen?

Daar waar het Nederlandse landschap vlak is een zelden of nooit afwijkingen vertoond is dit in het buitenland vaak wel anders. Je hoeft niet ver over de grens te gaan voordat je de eerste bergachtige gebieden tegenkomt. Of misschien omschrijft heuvelachtig het beter. In het Belgische landschap maar ook vrij snel als je Duitsland inrijdt wordt het al compleet anders. Des te verder je gaat des te meer afwisseld het allemaal wordt.

Voor een echte trucker ligt er daarom meer dan voldoende uitdaging. Zeker in echt bergachtig gebied zul je allerlei andere obstakels tegen gaan komen. Denk hierbij aan tunnels en smallere wegen. Maar ook stijgingspercentages van meer dan 15 a 20 % zijn hier niet vreemd. Om met een vrachtwagen hier omhoog te kunnen wordt het een stuk lastiger. Hiervoor moet je van goede huize komen en al de nodige ervaring hebben. Wanneer dit het geval is en je al vaker in dit soort omstandigheden hebt gereden zal alles je steeds weer beter af gaan.

Het opdoen van deze ervaring hoort immers bij het proces om een succesvolle trucker te kunnen worden in de toekomst. Zonder op bepaalde uitdagende wegen te hebben gereden weet je nooit hoe het is om echt voor een zware klus te staan. De mooiste routes zijn daarom een lust voor het oog en je ideale kans om broodnodige ervaring op te doen.

Iemand die al jarenlang rijdt op alle plekken die je maar kunt bedenken zal er misschien makkelijk over doen. Maar voor een beginnend chauffeur is wat voor een ander vanzelfsprekend is dit normaal gesproken niet. Door veel kilometers te maken doe je meer en meer ervaring op die je later ongetwijfeld kunt gebruiken. Samen kun je veel leren over de dingen die je hebt meegemaakt op de weg. Spreken met andere chauffeurs helpt daarom voor de meeste mensen enorm. Zo wordt je met gedeelde kennis alleen maar beter in je vak.

dante