Zo richt je jouw vrachtwagen handig in

Zo richt je jouw vrachtwagen handig in

Als vrachtwagenchauffeur besteed je een groot deel van je tijd in je cabine. Dan is het wel zo fijn wanneer je alles in je wagen hebt wat je nodig hebt voor je werkzaamheden, maar ook om comfortabel achter het stuur te zitten. Er zijn speciale accessoires verkrijgbaar die het leven van een trucker een stuk leuker maken. Ga je binnenkort je vrachtwagenrijbewijs halen? Richt je bedrijfswagen dan extra mooi en praktisch in met de volgende handige zaken.

Ergonomische stoelen

Ook al leg je honderden kilometers per dag af, het beroep van vrachtwagenchauffeur is een zittend beroep. Dit kan zijn weerslag hebben op je spieren, gewrichten en je skelet. Om vermoeide spieren en rugpijn te voorkomen kun je kussens, verende stoelbekleding, stoelverlagers en armsteunen kopen. Daarmee heeft je lichaam voldoende support om een lange dag op de weg zonder blessures te overleven.

Materiaal opslagmiddelen

Je vervoert niet alleen je vracht en jezelf in je truck. Voor onderweg kan je gereedschappen, materialen en apparatuur nodig hebben, dus die moet je ook meenemen. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in bedrijfswageninrichting leveren sterke en doelmatige opslagmiddelen waarmee je de beschikbare ruimte zo handig mogelijk gebruikt. Dakdragers, uitrolbare vloerlades, afsluitbare kastjes en RVS materiaalkisten zorgen dat je alles geordend mee kunt nemen.

Speciale truckerskleding

Terwijl je van A naar B rijdt kan je nog al wat verschillende (weers)omstandigheden meemaken. In je cabine kan het bijvoorbeeld stikheet of juist ijskoud worden. Een eenvoudig aan en uit te trekken bodywarmer of fleecevest is daarom een goede aankoop. Zonnebrillen, petten met een klep en cowboyhoeden beschermen je huid en je zicht tegen felle zonnestralen, en normale schoenen zijn niet ideaal voor het gebruik van vrachtwagenpedalen – vandaar dat veel truckers zware schoenen of rubberen klompen dragen.

Veiligheidssystemen

Helaas is het onderweg niet altijd veilig. Er kan in je vrachtwagen worden ingebroken om de lading te stelen, maar ook mensensmokkel komt steeds vaker voor. Gelukkig zijn er speciale veiligheidsaccessoires te koop. Gebruik altijd sloten die exclusief voor vrachtwagens zijn ontwikkeld. Slotbeveiligingssets voorkomen het openbreken of forceren van deursloten, en brandstoftankroosters zorgen dat niemand diesel uit het voertuig kan overhevelen.

Kookgerei

Je kunt niet elke eetpauze langs een benzinepomp of truckersrestaurant. Voor de snelle hap koop je dus een koelkastje of koelbox waarin je jouw eten vers kunt houden. Inbouwmagnetrons en oventjes voor trucks zijn klein en zorgen dat je altijd iets warms kan eten, waar je ook maar bent. En als je echt niet zonder je bakkie kunt, richt je cabine dan in met een koffiezetapparaat. Zo blijf je de hele dag lang gefocust.

dante