De charme van het trucker zijn

De charme van het trucker zijn

Je moet het maar net kunnen. Eindeloos vaak op de weg zij zonder te weten waar deze eindigt. Slapen in je cabine zonder dat je weet wat er de volgende dag weer allemaal op je pad komt. Het lijkt misschien voor een buitenstaander niet altijd een even florisant bestaan. Vaak zul je eten in weg restaurants en misschien de keuken van thuis wel missen. Anderen zullen je weer voor gek verklaren en niet begrijpen wat je in een dergeijk beroep toch ziet. Toch heeft het ook zo zijn charme. Onderweg kom je, vooral wanneer je lange afstanden rijdt, de mooiste plaatsen tegen.

Indien je vaak het buitenland aandoet werk je daarbij ook nog eens aan je talenkennis wat het weer makkelijk maakt je verstaanbaar te maken op meerdere plekken. Daarnaast doe je vele contacten op met de mensen met wie je samenwerkt en met andere truckers. Van buitenaf lijkt het misschien saai om altijd maar op de weg te zitten omdat je eigenlijk de hele tijd hetzelfde doet, maar niets is minder waar. Veel mensen zal het verbazen wat je onderweg allemaal tegenkomt en waar je al dan niet tegenaan zult lopen.

In het kort samengevat is het beroep van vrachtwagenchauffeur dus veel veelzijdiger dan de meeste mensen in eerste instantie denken. De indrukken die je op zult doen wegen zeker af tegen de lange dagen op de weg en eenzame uren in de cabine. Het is maar net van welke kant je het uiteindelijk bekijkt.

dante