De bekenste merken trucks

De bekenste merken trucks

Er zijn een aantal gerenommeerde namen van merken die al decennia lang de beste vrachtwagens produceren. Deze zijn in Nederland ook te vinden. Wat de beste merken zijn hangt vaak deels van smaak en gebruikservaring af. Iedereen die bekend is in de business heeft vast al eens met meerdere van deze trucks gereden. Alleen dan kun je eigenlijk een goede balans opmaken van wat het beste rijdt en welke vrachwagen bijvoorbeeld de beste wegligging heeft. Dit zijn een aantal van de meest verkochte merken.

DAF

Het merk DAF is uit Nederland afkomstig en gaat al jaren mee. Dat is één van de redenen dat je er in ons land heel veel ziet rijden, maar ook in de rest van Europa verplaatst men zich graag met DAF trucks. Het merk heeft een goede naam en dit is in de transport wereldvan ongekend belang. De reputatie is altijd die van een veilig, betrouwbaar voertuig geweest. In de stand van meest verkochte trucks staat DAF niet gekijk bovenaan maar bevindt het zich niet ver achter Mercedes. Het gaat vaak zo ongeveer gelijk op met Volvo.

Mercedes

Deze Duitse gigant is natuurlijk vanwege de luxe wagens alleen al enorm bekend. Een Mercedes brengt een bepaalde status met zich mee. Het merk is al zolang succesvol dat het niet meer weg te denken is van de weg. Dat de trucks het al net zo goed doen wordt minder vaak opgemerkt, maar niets is minder waar. Een Mercedes truck staat garant voor een prima rij ervaring. Dit blijkt wel uit de verkoopcijfers, want de trucks van Mercedes zijn het meest verkocht van allemaal.

Volvo

Als laatste in de lijst is er Volvo. De motor van Zweedse komaf staat bekend als zeer goed. Net als bij de personenauto´s die de Zweden maken zijn de vrachtwagen een garantie voor veiligheid. Dit is de reden dat je er zo ontzettend veel op de weg ziet. Hier zal in de nabije toekomst dan ook zeker geen verandering in komen.

Andere namen die zeker een vermelding verdienen zijn Scania en MAN, maar er zijn nog vele andere merken die je veel ziet rijden. Kijk maar eens goed om je heen en het zal je snel genoeg opvallen. Toch zijn dit de namen die je vooral uit ziet blinken.

dante