Kleed je als een trucker

Kleed je als een trucker

Als een echte trucker wil je natuurlijk wel goed voorbereid en in style op pad gaan. Vandaar dat je sportieve kleding wilt hebben. Laten we van boven naar beneden gaan. We beginnen bij het hoofd. Een echte trucker draagt natuurlijk een trucker pet waarmee je er niet alleen stoer uitziet, maar ook je gezicht beschermt tegen de zon. Er zijn verschillende soorten petten, die allen een andere uitstraling hebben. Zorg ervoor dat je een pet kiest die aansluit bij jouw style.

Naast een pet, heb je natuurlijk ook een shirt nodig. Omdat je vaak lange tijd onderweg bent, is het vooral belangrijk dat deze comfortabel zit en niet gemaakt is van een stof waar je snel in gaat zweten. Ik raad daarom zeker aan om een katoenen shirt te nemen, aangezien deze stof goed ademt.

Natuurlijk kun je de hele dag met de verwarming op volle kracht aan rijden om warm te blijven, maar om een beetje milieu-vriendelijk te doen, is het slimmer om een jas over je shirt aan te trekken om warm te blijven. Dit is ook handig voor eventuele koffie pauzes waarbij je uit de truck moet stappen. Zorg ook hierbij weer dat het comfortabel zit, want als de kleding een beetje irriteert, dan duurt die rit wel erg lang. Daarnaast is een vest ook zeker een aanrader. Niet alleen komt deze van pas in situaties waar een jas misschien te warm is, maar ook in situaties waar alleen een jas te koud is. Laagjes zijn ideaal.

Dan heb je natuurlijk ook nog een broek nodig. Zelf ga ik vaak voor een spijkerbroek omdat dit stevig en warm is. Omdat je als trucker af en toe natuurlijk ook dingen moet tillen en op plekken komt waar je kleding vies wordt of je jezelf kunt verwonden, is het belangrijk dat wat je draagt jou goed beschermt. Een joggingbroek zit natuurlijk veel lekkerder, maar dit is niet beschermend genoeg. Daarnaast ziet het er natuurlijk ook niet echt heel fraai uit. Zorg wel dat je een joggingbroek bij je hebt voor als je af en toe moet slapen in de pauze. Dat ligt dan toch wel veel lekkerder dan een spijkerbroek.

Ten slotte moet je natuurlijk ook je voeten bedekken. Ook deze schoenen moeten weer stevig zijn. Er zijn verschillende schoenen aan te raden, maar zelf vind ik motorcross laarzen wel echt het gaafst. Ze zijn niet alleen stevig, maar zien er ook nog eens heel mooi en sportief uit. Ze hebben ook een goed profiel wat handig is met het rijden. Wat voor schoenen je ook aandoet, één tip: zorg dat je goede sokken hebt, want niets is zo irritant als sokken die afzakken, of precies een naadje over je teen hebben lopen.

Zo, nu heb je een outfit waarmee je op pad kan! Dus hup, die truck in!

dante