Deze kledij heb je nodig als je vaak met een truck rijdt…

Deze kledij heb je nodig als je vaak met een truck rijdt…

Truckchauffeurs hebben een leven apart, dat is in elk geval een feit. Gelukkig bestaan er zelfs voor de meest doorwinterde globetrotters wel degelijk manieren om die urenlange ritten toch een beetje aangenamer te maken. En dat begint bij het kiezen van de juiste outfit en uitrusting.

Waar moet je nu zoal op letten bij de zoektocht naar kledij, als je regelmatig met een truck rijdt voor privé- of zakelijke doeleinden, zoals een bedrijfsvrachtwagen of een monstertruck? Hieronder lees je alvast enkele goede tips.

3 kledingstukken die je nodig hebt als je regelmatig met een truck rijdt

1. Een goede broek

Ten eerste mag het belang van een goede, stevige broeken voor dames of heren die vaak met en truck rijden niet onderschat worden. Vaak dragen truckchauffeurs een jeans broek omdat dit materiaal erg comfortabel zit en daarbij ook de nodige bewegingsvrijheid biedt.

Er bestaan bij een speciaalzaak voor truck- en andere sportieve kledij heel wat mogelijkheden: van truck broeken voor dames die vaak op pad zijn tot sportieve modellen voor mannen die de hele dag in de bestuurdersstoel van een vrachtwagen zitten, alles kan. In veel gevallen gaat het daarbij ook om stijlvolle modellen.

2. Een los, comfortabel bovenstuk

Als je heel lang stil zit, dan wil je natuurlijk op je gemak zijn. Niet altijd eenvoudig, zeker als het bijvoorbeeld erg warm of koud wordt. Truckchauffeurs worden blootgesteld aan heel wat verschillende temperaturen en vormen van neerslag, aangezien ze op slechts enkele dagen tijd meerdere landen kunnen doorkruisen.

Het is daarom van groot belang dat je op zoek gaat naar een goed bovenstuk voor je outfit, zodat je altijd voorbereid bent op eventueel koud of warm weer. Kies ook voor een bovenstuk, zoals een T-shirt of blouse, dat voldoende bewegingsvrijheid biedt!

3. Een stevig paar schoenen

Ten slotte vormen schoenen misschien wel hét belangrijkste element bij de outfit van een truckchauffer of zij die gepassioneerd zijn door trucks en er regelmatig mee rijden. Goede schoenen geve je meer balans tijdens het rijden en maken het zoveel gemakkelijker om te schakelen tussen het gaspedaal en de rem.

Veel professionele truckchauffeurs maken gebruik van een paar outdoor schoenen of sneakers, aangezien deze de perfecte combi bieden van comfort en houvast. Natuurlijk ben je daar helemaal vrij in en kies je gewoon best het type schoenen waar jij je goed bij voelt.

De juiste kledij: essentieel voor het rijden met een vrachtwagen of truck

Of je nu met trucks rijdt voor je plezier of het een onderdeel is van je werk, een goede outfit is essentieel. Van de juiste vrachtwagen broeken voor dames tot stevige schoenen en meer, het zijn slechts enkele voorbeelden van elementen die niet mogen ontbreken als je veiligheid, comfort én misschien ook wel stijl belangrijk vindt.

Daarbij is het een goede tip om voor het vinden van de beste truck-kledij te vertrouwen op de kwaliteit én het aanbod van een speciaalzaak. Zo weet je zeker dat je een goede investering doet die lang meegaat en je rijcomfort écht positief beïnvloedt. Want dat is héél belangrijk.

dante